top of page

Fertiliteitsreflexologie

Zwanger worden is niet altijd voor iedereen zo vanzelfsprekend. Zo kan de vruchtbaarheid van de vrouw verminderd zijn door het uitblijven van een eisprong, een onregelmatige cyclus, endometriose of emotionele belasting. Ook kan verminderde vruchtbaarheid van de man de oorzaak zijn door verminderde zaadkwaliteit of een lage beweeglijkheid van de zaadcellen. Mislukte pogingen om zwanger te worden leveren vaak veel emoties en stress op, wat de slaagkans op een zwangerschap nog meer doet afnemen.

Om je kans op een zwangerschap te vergroten is het van groot belang om gezond te eten, stoppen met roken en alcohol, aanbrengen van regelmaat en ritme in je leven, innemen van mineralen en vitaminen om tekorten in het lichaam op te heffen. Daarnaast kan fertiliteitsreflexologie een prima ondersteuning zijn. Het optimaliseert vooral de omstandigheden, waardoor de kans op een zwangerschap vergroot.

 

Reflexologie tijdens een fertiliteitstraject?

Wanneer koppels denken aan of al bezig zijn met een medisch begeleid fertiliteitstraject, kan reflexologie aanvullend ingezet worden om de slaagkansen te verhogen. De behandelingen volgen in dit geval mee de verschillende fasen van van de procedure. Vooral het moment van terugplaatsen is heel cruciaal en is het belangrijk om zo dicht mogelijk bij de terugplaatsing te behandelen met reflexologie.

Wat doet fertiliteitsreflexologie?​​

  • Het werkt diep ontspannend op lichaam en geest

  • Verminderen van stress (wat invloed heeft op de hormoonhuishouding)

  • Afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam

  • Verbeteren van doorbloeding en bezenuwing van het bekken

  • Reguleren van de menstruele cyclus

  • Stimuleren van de productie en kwaliteit van de eicel

  • Stimuleren van de eisprong

  • Bij de man kan reflexologie helpen om de kwaliteit, hoeveelheid en beweeglijkheid van de spermacellen te verhogen

Boekentip: 'Vruchtbaarder dan je denkt' van Greetje Van den Eede

Een hoopvol en geruststellend boek voor iedereen met een kinderwens. Zelfs indien je een medische vruchtbaarheidsbehandeling nodig hebt, kan je zelf al een heleboel doen om je zwangerschapskansen te verhogen.

Met de juiste informatie en vele praktische tips kan je makkelijker spontaan zwanger worden zonder ingrijpende medische trajecten. In dit boek vind je wat je nodig hebt: wetenschappelijke informatie over eventuele oorzaken van verminderde vruchtbaarheid, wat je zelf kan doen en meer over complementaire methodes die voor jou een doorbraak kunnen betekenen. Het boek geeft je inspiratie en moed voor een positieve en vruchtbare kijk op het leven. Met kleine inspanningen en wat geduld vergroot je ongetwijfeld de kans op een baby!

 

 

bottom of page