top of page

Reflexologie bij stuit of dwarsligging

Zwangerschapsreflexologie biedt een alternatief voor het helpen draaien van een stuit- of dwarsligging. Ideaal gebeurt dit tijdens week 33 en 35 van de zwangerschap, maar later kan dit ook nog.

 

De behandeling start met een aantal ontspannende technieken. Daarna worden bepaalde reflexzones op de voet gestimuleerd en gaan we 1 specifiek accupunctuurpunt activeren met moxa gedurende 15 à 20 minuten.

Moxa is een soort opgerolde wierookstaaf van bijvoetkruid.

Tijdens de moxatherapie verwarmen we met een moxastick 1 specifiek acupunctuurpunt aan de buitenzijde van de kleine teen. Dit heeft een diep verwarmend effect. Volgens de traditionele Chinese geneeskunst zorgt deze verwarmende energie voor beweging in het kleine bekken, waar de baarmoeder zich bevindt. Door de beweging in het kleine bekken wordt ook de baby gestimuleerd om flink te gaan bewegen. Hierdoor wordt de kans dat de baby uit zichzelf gaat draaien een stuk groter.

Tijdens de behandeling leg ik je uit hoe je de moxa thuis zelf verder kan gebruiken.

Aanvullend leer ik je nog een aantal oefeningen aan die je thuis dagelijks kan uitvoeren om meer ruimte te creëeren in je bekken en baarmoeder, waardoor de baby meer ruimte krijgt om zelf te gaan draaien.

bottom of page