top of page

Voetreflexologie

Gezondheid kunnen we zien als een toestand van evenwicht binnen ons lichaam. Bij verstoringen is ons lichaam meestal goed in staat om zelf het evenwicht te herstellen. Soms echter blijven klachten bestaan die zich niet spontaan oplossen. Verkeerde voeding, te weinig beweging, te weinig buitenlucht, slaaptekort en stress kunnen ons uit balans brengen, waardoor kwaaltjes de kop op steken en we ziek kunnen worden. In die gevallen schiet het herstellend vermogen van ons lichaam tekort. Hier heeft reflexologie wel wat voor te bieden.

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een holistische en complementaire therapievorm die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert en versterkt. Het is een zachte en ontspannende manuele methode waarbij verschillende reflexzones op de voet bewerkt worden die corresponderen met specifieke organen, spieren, botten en weefsels van het hele lichaam.

De toestand van de voeten (gespannen, pijnlijk, verslapt, bleek,...) geven een weergave van de toestand van jouw lichaam op dat moment. Door middel van reflexologie wordt het lichaam geactiveerd en tot reiniging aangezet, waardoor klachten kunnen verminderen of verholpen worden.

Wat doet voetreflexologie?​​

  • Het werkt diep ontspannend op lichaam en geest

  • Verminderen van stress (wat invloed heeft op de hormoonhuishouding)

  • Afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam

  • Versterken van het immuunsysteem

  • Verbeteren van doorbloeding en bezenuwing

  • Het werkt pijnstillend

 

 

bottom of page